Uitzicht over Utrecht vanaf een Triple B daktuin op 90 meter hoogte

De SYP is een moderne woontoren van 29 verdiepingen in het hartje van Utrecht. Naast appartementen heeft De SYP op de 30ste verdieping (90 meter hoog) een gemeenschappelijke Triple B natuurdak met sedumbegroeiing.

De SYP ligt direct aan het Forum, een plein 7,5 meter boven de straat en de voetgangersentree naar het station, Jaarbeursplein en Hoog Chaterijne. De SYP is bijna net zo hoog als de Dom en de 266 appartementen variëren van compacte 2-kamerstudio's tot royale top appartementen. Deze appartementen zijn inmiddels verhuurd.

De Triple B daktuin werd gerealiseerd door Dirk Roosendaal van Roosendaal Landscaping en Universal Greenfields.

 

 

 

Triple B daktuin voor Postillion Hotel in herontwikkelde Kauwgomballenfabriek Overamstel

De Kauwgomballenfabriek (KBF) is een begrip in Amsterdam. Het voormalige industriële complex, gelegen in Amsterdam Overamstel, is sinds 2007 een werkplek voor hoofdzakelijk creatieve ondernemers. Op het terrein van de Kauwgomballenfabriek werd al eerder het Postillion Convention Centre gerealiseerd, nu is daar ook Postillion Hotel Amsterdam bij gekomen.

Voor het nieuwe Postillion Hotel heeft Dirk Roosendaal van Roosendaal Landscaping en Universal Greenfields een Triple B daktuin ontworpen en gerealiseerd.

 

Innovatieve en circulaire daktuin in Leiden officieel geopend!

Vormgever van de daktuin Dirk Roosendaal van Groene Daken Leiden heeft samen met directeur van "The Roof' Bastiaan de Roo, directeur van Rabobank Leiden-Katwijk Erik Versnel en Wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit & Beheer Openbare Ruimte Martine Leewis het dak feestelijk geopend.

Slimme innovaties die bijdragen aan een modern stedelijk leven, kunnen vanaf nu op het dak midden in de stad getest, onderzocht en getoond worden. Bezoekers hebben tijdens de opening informatie gekregen over de bouw en techniek van de daktuin.

Bekijk hier de video van de aanleg van de daktuin en lees meer over de opening van The Roof in het nieuwsitem van Sleutelstad: https://bit.ly/2Vpv1ig

Daktuin De Fred in Amsterdam

De binnentuin van het appartementencomplex De Fred in Amsterdam is een fraai voorbeeld van wat er zoal mogelijk is op het dak. Door een uitgekiend ontwerp is de daktuin het hele jaar door een aangename verblijfplaats voor de bewoners en omwonenden.

De binnentuin, die is aangebracht op het dak van de parkeergarage, is door Roosendaal Landscaping bv uit Katwijk ontworpen volgens het zogeheten Triple B-concept. Het Triple B® concept bestaat uit drie pijlers: Biodiversiteit, Bodem & Water en Beleving & Bewustzijn.

Kortweg gesteld zijn dit de uitgangspunten: Biodiversiteit ontstaat door variatie in de inrichting en diversiteit in soorten begroeiing. Bodemleven en bodemstructuur vormen de basis voor een goede ontwikkeling van beplantingen.

De tuin werd genomineerd voor het Daktuin van het Jaar 2018.

 

Museon Den Haag presenteert klimaatvriendelijk groendak

Tuin- en landschapsingenieur Dirk Roosendaal van Groene Daken Den Haag heeft op zaterdag 17 november in het bijzijn van de Haagse wethouder Robert van Asten en de directeur van het Museon het nieuwe klimaatvriendelijke dak van het museum gepresenteerd. Van het 4000 vierkante meter grote dak is nu 1700 vierkante meter bedekt met groene beplanting.

Het wetenschapsmuseum zet hiermee de volgende stap in het doel om een klimaatneutraal gebouw te hebben. Al eerder werden er 404 zonnepanelen op het dak van het Haagse museum geplaatst, het grootste zonnepaneel in de stad. Nu is ook een groot oppervlakte bedekt met sedum, een vetplant die vocht opneemt in zijn bladeren en de leefomgeving bevordert voor vogels, vlinders en insecten.

Het Museon levert met de aanpassing van het dak een bijdrage aan het CO2 neutraal maken van Den Haag voor 2040. Het museum is zelfs beloond met een 'Green Key Goud' certificaat. Het internationale keurmerk controleert organisaties die zich serieus bezighouden met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.