Grootste groendak Amsterdam bijna klaar

Het grootste groendak van Amsterdam, op wooncomplex De Halve Wereld, is bijna klaar. Deze week werden de symbolische laatste sedumplantjes geplant door wethouder Freek Ossel (Openbare Ruimte en Groen), samen met de Bewonersvereniging.

In opdracht van woningcorporatie Ymere werd de afgelopen maanden circa 200 m2 nieuwe duurzame Olivijn ballast en circa 1300 m2 sedumdak aangelegd op het complex aan de Nieuwe Amstelstraat. Het groendak werd aangelegd door Universal Greenfields.

Techniek

Technisch gezien gaat het bij dit project om een dikke laag isolatie bovenop de oorspronkelijke dakbedekking. Daarop gaat weer een nieuwe 2-laags dakbedekking. Dan volgt de drainagelaag en het substraat dat nodig is voor de sedumplantjes.

De dakbedekking van De Halve Wereld was toe aan een renovatie. Mede op verzoek van de bewoners is voor een sedumdak gekozen. Zij gaan de groene daken in de toekomst zelf onderhouden.

De Dienst Ruimtelijke Ordening van de gemeente Amsterdam verstrekte een subsidie van 20.000 euro voor dit project. Bovendien heeft de gemeente dit complex in het vizier voor onderzoek naar het effect van sedumdaken in de stad.

Opmerkingen voor dit bericht zijn gesloten.