Wilt u zelf elektriciteit opwekken met de zon? Met zonnepanelen is dat mogelijk en het verlaagd uw energiekosten. Om groen of duurzaam te bouwen hoeft u echter geen keuze te maken tussen een groendak of het plaatsen van zonnepa­nelen. Door beiden toe te passen versterkt u namelijk de werking van zowel groendaken als zonnepanelen.

De biodiversiteit op een begroeid dak wordt vergroot door de schaduwplekken die onder de pa­nelen ontstaan en er een netwerk van verschillende micro klimaten ontstaat. De fotovoltaïsche modules van de zonnepanelen werken efficiënter als gevolg van het koe­lende effect van het begroeide dak. Zonnepanelen functioneren het beste bij temperaturen onder 25 graden Celsius. Op een bitumen dak is het in de zomer al gauw 80 – 90 graden. Groene daken zorgen ervoor dat de temperatuur op het dak niet hoger wordt dan rond de 30°C. Het rendement van zonnepanelen wordt wel met 6-15% vergroot en de levensduur wordt verlengd

De panelen die wij leveren zijn een praktisch en onderhoudsarm systeem van het hoogste technische niveau en zijn voorzien van alle belangrijke kwaliteitscertificeringen en getest door geaccrediteerde en onafhankelijke instellingen, zoals TÜV, VDE, SGS en het Faunhofer Institut.

Voor particulieren is de investering gemakkelijk terug te verdienen in minder dan 10 jaar. In rendement uitgedrukt komt dit neer op 10% rendement per jaar. In sommige regio’s verstrekken provincies of gemeenten extra subsidies, logischerwijs wordt het rendement nog hoger en de terugverdientijd korter. Verder hebben andere factoren nog behoorlijk wat invloed op het rendement. Waaronder: de helling van het dak, ligging van de woning, eventuele schaduwen, aantal zonuren in de regio en de afstemming van de omvormer op de panelen.

Een zakelijke investering in een duurzame installatie als zonnepanelen is fiscaal aftrekbaar. Zodoende kan het ook zakelijk gezien een zeer interessante investering zijn. Hoe dit allemaal werkt, kunnen wij u uitleggen.