Een healing environment is een logisch ingerichte ruimte, die rustgevend werkt en ruimte biedt aan de diverse behoeften van de gebruikers. In deze comfortabele omgeving wordt het welbevinden van de mens vergroot met alle voordelen van dien.

Als zorginstelling (ziekenhuis, verzorgingstehuis of hospice) probeer je een omgeving te realiseren met zo min mogelijk stressfactoren, waar patiënten, bezoekers en medewerkers zich prettig voelen. In een healing environment kan men beter ontspannen, hebben patiënten aantoonbaar een andere pijnbeleving en hebben minder behoefte aan pijnmedicatie. Onder de noemer ‘Comfort Green’ ontwerpt en realiseert Universal Greenfields een omgeving waarin mensen zich prettig voelen.

Voor kantoren, zwembaden en sauna’s geldt een zelfde gevoel van ‘natuurlijk’ welbevinden, of het nu gaat om een entree, een vergaderzaal, een restaurant, een relaxruimte of een bar, het komt de ontspanning en het herstel van mensen te goede.

Kenmerken voor een healing environment zijn de toepassing van veel (dag)licht, kleuren en natuurlijke elementen. Dit geeft de omgeving een warme en natuurlijke uitstraling met een menselijke maat.

Comfort green

Een belangrijk element is de natuurlijke invulling, die op een aantal manieren verkregen kan worden. In een atrium kunnen exotische en mediterrane planten worden ingezet. Is de beschikbare ruimte minder, dan zijn de groene gevel systemen van Universal Greenfields de oplossing. Een groot voordeel van de Universal GreenWalls is de brede inzetbaarheid, zowel binnen als buiten, met een grote keuze in beplantingen. In principe kunnen alle beplantingen worden gebruikt: interieur en exterieur, groenblijvende en bladverliezende heesters, vaste planten, varens, etc. Een plantmodule is ook ´stand alone´ te gebruiken als kruidentuin, aardbeienbed of als ´hanging basket´.

Andere voordelen van de Universal GreenWalls toepassing zijn, vermindering van stress, afgifte van schone lucht en een verbeterde luchtvochtigheid.

Beregening

De beregening | bevloeiing kan vol automatisch. Een computer reguleert het water geven en kan ´droogte´ registreren. Door middel van nieuwe technieken zullen de plantmodules via de computer worden gevolgd en kan er op afstand worden gestuurd. Voeding wordt met de beregening meegegeven. Opslag van regenwater kan worden gebruikt voor de beregening.